top of page
Banner

SUMMIT AGENDA 2024

DAY1

​Day 2 Morning – International Cooperation: Tapping Regional Partnership & Opportunities

09:30 - 09:40

(10 mins)

Welcome by Chair

Suren Thurairajah
Partner, Deloitte Emissions Solutions
Deloitte

09:40 - 10:00

(20 mins)

[SEA Keynotes] Collaborative Strategies for CCUS Deployment in Malaysia and Sarawak
  • Explore Malaysia's geographical advantage in CCS, with a key focus on Sarawak
  • The Sarawak Ministry's consideration in CCS policy, permitting, and international partnership.

Dr. Noranida Zainal
Director, Environmental and Natural Resources Division
Ministry of Economy, Malaysia

10:00 - 10:10

(10 mins)

[SEA Keynote]: Explore Opportunities by the Transition in Indonesia
  • Explore Southeast Asia's geographical advantage in CCS
  • How can work together to help Southeast Asia unlock the potential of CCUS

H.E. Rachmat Kaimuddin
Deputy Minister for Infrastructure and Transportation Coordination
Coordinating Ministry of Maritime Affairs and Investment of the Republic of Indonesia 

10:10 - 10:30

(20 mins)

[Heavy Industry Project Roadshow] CCUS in Cement

Claude Lorea
Cement, Innovation and ESG Director
Global Cement and Concrete Association (*Virtual)

10:30 - 10:40

(10 mins)

[Star Project Roadshow] Insight from CarbonNet

Jane Burton
Project Director The CarbonNet Project
Victoria Department of Jobs, Skills, Industry and Regions

10:40 - 11:00

(20 mins)

[Star Project Roadshow] Cliff Head Carbon Storage Project - The emergence of a low-cost carbon emissions solution

Brad Lingo
Chairman
Pilot Energy

Coffee Break (30 mins)

11:30 - 12:20

(50 mins)

[Panel] Strategic Approaches to Stimulate Carbon Storage  
  • Optimal carbon storage pathways (Geological, terrestrial, and oceanic options)
  • Business models for carbon storage
  • Regulatory frameworks and permitting processes for carbon storage
  • Key drivers and barriers to investment in CCUS projects

Moderator: 

Natalie Lonergan
Partner | Energy & Infrastructure
Mills Oakley

Panelist:

Andrew Feitz
Director, Low Carbon Geoscience and Advice
Geoscience Australia

Professor David Close
Centre Director, Gas & Energy Transition Research Centre
University of Queensland

Julie Cass
Senior Geologist, Geological Survey and Resource Strategy Division 
Western Australia State Department of Energy, Mines, Industry Regulation and Safety

Luncheon

Day 2 Afternoon - Utilization: Extending the "Carbon+ " Economy

14:00 - 14:50

(50 mins)

[Panel] What’s Next for CO2 Utilization
  • CO2 utilization for now (Synfuels, Carbonate, Carbonated Beverage, Plastic, etc)
  • Possibility utilization of CO2 recycling

Moderator: 

Germaine Lee
Market Engagement Lead, APAC Carbon
S&P Global

Panelist:

Phil Hodgson
Managing Director & Chief Executive Officer
Calix Limited

Chan Yong Wei Christopher
AP VP Energies and Chemicals
Schneider Electric 

Sophia Hamblin Wang
Chief Operating Officer
Mci Carbon

Anton Firth
Director, Research
Reputex Energy

Saikat Sengupta
Director, Global Advisory ANZ
Black & Veatch

14:50 - 15:40

(50 mins)

[Panel] Business To Business & Inter-Regional Collaboration for Accelerating a Circular Carbon Economy in APAC
  • Carbon recycling be used in business partnerships to accelerate the decarbonization
  • Cooperation among stakeholders
  • The role of carbon credit in accelerating the circular economy

Moderator: 

Perry Wilson
Head of Advisory ANZ
Rystad Energy

Panelist:

Celeste Koravos
Chief Executive Officer
Australia Japan Business Council of Victoria

Alex Yelland
Director, Policy and Advocacy
Asia Natural Gas & Energy Association

Roy Anderson
Account Director, APAC
Puro Earth

Peng Yang Long
Business Development Director of Asia Pacific
Zuno Carbon

15:40 - 16:30

(50 mins)

[Panel] The Multifaceted Benefits of Net-Zero and Community Engagement
  • Examining how carbon reduction initiatives positively impact community
  • Exploring economic opportunities through the development and implementation of carbon reduction projects
  • The role of the community in achieving the Net-Zero goal
  • How to improve the awareness and recognition of the community to accelerate the development of CCUS

Moderator: 

David Dickson
Industry and Engineering Consulting Leader
Cavalry Consulting

Panelist:

Nils Hay
Chief Executive Officer
Mid West Development Commission

Kellie O'Callaghan
Chair
Regional Development Australia Gippsland

bottom of page