top of page
Banner

SUMMIT AGENDA 2024

DAY1

Day 1 Morning – Unlocking Policy & Strategies

09:00 - 09:10

(10 mins)

[Opening Welcome Address] Australia Country Welcome

Hon Madeleine King MP
Minister for Resources
Australia Government (*Virtual)

09:10 - 09:20

(10 mins)

[Host Country Remarks] Australia's Path to Net Zero, Carbon Capture, and Storage

Jo Evans PSM
Deputy Secretary, Department of Climate Change, Energy, the Environment and Water
Australia Government

09:20 - 09:40 

(20 mins)

[State Keynotes] Unlocking Australian State’s Carbon Capture Potential

Donna Findlay
Executive Director, CarbonNet
Victoria State Government

Dr. Howard Smith
Director Industrial Ecologies and Government Lead Carbon Capture Utilisation and Storage
Northern Territory Government

09:40 - 10:00

(20 mins)

[APAC Keynote] Japan's CCUS Policy Roadmap

Norihiko Saeki
Director of CCUS Policy
Ministry of Economy, Trade and Industry (METI)

Q_Jogmec.png

Ryuta Kitamura
Director General, CCS Project Department, Energy Business Unit
JOGMEC

10:00 - 10:10

(10 mins)

[APAC Keynote] Korea's CCUS Perspective

   
Senior Representative
Korean CCUS Association

10:10 - 10:20

(10 mins)

[APAC Keynote] Singapore’s CCUS Perspective

Ow Kai Onn
Director, Carbon Mitigation
Ministry of Trade and Industry Singapore 

10:20 - 10:40

(20 mins)

[International Keynotes] Carbon Capture Policy Instruments in Advanced Markets

H.E. Terje Aasland
Minister of Petroleum and Energy
Government of Norway (*Virtual)

H.E. Gillian Martin 
Minister for Energy, Just Transition and Fair Work
The Scottish Government (*Virtual)

H.E. Anne Grete Riise
Ambassador
Royal Norwegian Embassy in Canberra

Coffee Break (30 mins)

11:10 - 12:00

(50 mins)

[Opening Executives] Creating an APAC Market for CCUS - A Pivot Road to Global Net Zero
  • Role of carbon capture in global net-zero goals
  • Economic and environmental benefits
  • Status and stakeholders in APAC CCUS
  • Importance of international & regional collaboration
  • What are the right regulatory frameworks and policies

Zharin Zhafrael Mohd
General Manager, CCS East
Shell

Wataru Sato
General Manager of CCS
Sumitomo Corporation

Nor A’in Md Salleh
General Manager CCS
PETRONAS

12:00 - 12:20

(20 mins)

[APAC’s Largest Commercial CCS Projects] Insights from Gorgon

David Fallon
General Manager Energy Transition
Chevron Australia

Luncheon

Day 1 Afternoon - Full-Chain Development: From Million Ton to Gigaton

14:00 - 14:50

(50 mins)

[Panel] Accelerating CCS Hubs Deployment for Hard-to-Abate Industries
  • How can CCUS help to decarbonize hard-to-abate sectors (Oil and Gas, Power Generation, Mining, Steel, Cement, Shipping)
  • How can industrial sites plan for carbon capture? (Technology, Infrastructure, and economic feasibility perception)
  • Exploring business strategies for effective stakeholder engagement

Moderator: 

Jenny Selway
Chief Executive Officer
HILT CRC

Panelist:

Mohammad Barzanji 
General Manager, Asset & Decarbonization
Tokyo Gas Australia

Samuel Morillon
Managing Director of Australia and Vice President of Pacific
Siemens Energy

Wonsik Cho
Vice President, Sustainable Technology Business Team
SAMSUNG ENGINEERING CO.,LTD.

Takahito Yonekawa
General Manager, Low Carbon Solution Technology Development Department, GX Solutions
Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.

  
Senior Representative
SLB

  
Senior Representative
Technip Energies

14:50 - 15:40

(50 mins)

[Panel] How to Deliver the High Value CCUS Supply Chain
  • Components of a high-value CCUS supply chain
  • End-to-end integration of stakeholders
  • The need for port infrastructure development
  • Options for establishing efficient and cost-effective transportation networks for CO2 (Pipeline, tankers, ship)
  • Potential synergies between LNG and CO2 transport and storage

Moderator: 

  
Senior Representative
Rock Flow Dynamics

Panelist:

Yasuchika Noma
Managing Executive Officer,Carbon Solution Development Unit
Mitsui O.S.K. Lines, Ltd.

Osamu Hirohata
Head of Carbon Management Business Section
Chiyoda Corporation

Matthew Loughrey
Principal CC Technologies, Knowledge and Analysis
Global CCS Institute

Jun Sasaki
General Manager, Carbon Solution Business Group
Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd.  (“K” Line)

Allison Hortle
Deputy Director/Science Director
CSIRO

Scott Trevean
Team Lead Hydrogen and CCUS, ANZ
DNV

15:40 - 16:00

(20 mins)

[Reserved for Sponsor] 
Coffee Break (30 mins)

16:30 - 17:20

(50 mins)

[Panel] New Carbon Technologies: Maximizing Efficiency, Scale, and Reduction of Emissions
  • What are the latest new developments on carbon capture technologies?
  • What are the challenges of scaling up new carbon technologies?
  • To what extent can DAC help offset emissions?
  • Effective collaboration models between research institutions, private industries, and government to facilitate technology transfer

Matthias Raab
Chief Executive Officer
CO2CRC

Mark McCallum
Chief Executive Officer
Low Emissions Technology Australia

Simon Allison 
Vice President, APAC
Xodus

Barry Hooper
Executive Director
KC8 Capture Technologies 

Professor Deanna D'Alessandro
Director, Sydney Net Zero Institute
The University of Sydney

Graham Orr
Gas Treatment Specialist
BASF Gas Treatment

17:20 - 18:10

(50 mins)

[Panel] Mobilizing Finance to Make Large-scale CCS Projects Happen
  • Financial landscape of large-scale CCS projects
  • Role of financiers in driving initiatives
  • Innovative financing models

Natalia Kulichenko-Lotz 
Sector Lead, Carbon Capture and Storage Trust Fund
The World Bank

Femi Akinrebiyo
Global Manager – Manufacturing
International Finance Corporation

Naoki Takahashi
Chief Representative, Sydney
Japan Bank for International Cooperation

   
Senior Representative
SMBC

18:10 - 19:40

(90 mins)

Cocktail Reception
bottom of page